NASAAL GENOT


Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er een groot verband bestaat tussen onze reukzin en de seksuele geneugten. Vrouwen zijn gevoeliger voor lichaamsgeuren en hormonen die opwinding veroorzaken. Daarom maken zij meer kans op een ­orgasme als zij, alvorens de lakens met ­iemand te delen, eens grondig hun reuk­orgaan reinigen. U begrijpt: nu dit nieuws bekend is, zal een zakdoek bovenhalen spoedig geïnterpreteerd worden als een prikkelende uitnodiging. Het wordt het equivalent voor nadrukkelijk met je wimpers knipperen en je lippen tuiten. Ik at eens een banaan bij een stoplicht en werd onthaald op een claxonorkest en enkele ­obscene gebaren. Beeld u eens in wat er gebeurt als ik binnenkort mijn neus op het zebrapad snuit.
Daarom wil ik toch iets verduidelijken. Net zoals een vrouw een decolleté kan aantrekken omdat ze dat mooi vindt en niet omdat ze er iemand mee wil verleiden, kan een vrouw ook haar neus snuiten zonder daarmee te suggereren dat ze knalhard wil klaarkomen. Ook al zullen erotische films - de vrouwvriendelijke variant toch - spoedig beginnen met een vrouw die haar neus reinigt, ook al zullen in miljoenen huishoudens de zakdoeken in de slaapkamer bovengehaald worden en zal men vrouwen op café voortaan verleidelijk een tissue aanbieden, toch zijn er redenen genoeg waarom een vrouw haar neus snuit zonder dat zij daar verder ook maar iets mee bedoelt.
Om dit statement te onderbouwen, heb ik voor u enkele wildvreemde vrouwen aangesproken op straat en hen gevraagd naar de red
en waarom zij zonet hun zakdoek bovenhaalden. Ik heb daarbij eens dubbelzinnig mijn wenkbrauwen opgehaald, zodat zij zich vrij zouden voelen om daar volkomen eerlijk op te antwoorden. De antwoorden waren evenwel ontnuchterend:
- allergisch voor pollen
- snipverkouden
- het jeukte
- er zat misschien een diepgevroren erwt in
- aan het huilen om iets heel ergs

(Deze column verscheen in Het Nieuwsblad)

Reacties

Populaire posts van deze blog

OMGAAN MET HOOGSENSITIVITEIT

MARJOLEIN, IJSKONIJN?

PRESENTATOR VAN TEMPTATION (krantencolum)