HOERA, MIJN MAN IS EEN KLUSSER

Heterokoppels die samen het huishouden doen hebben een beter seksleven. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Een Amerikaanse socioloog die daarbij betrokken was, ontdekte zelfs dat niet helpen bij de afwas voor problemen tussen de lakens zorgt. En wel omdat de meeste vrouwen vieze voedselrestjes uit de gootsteen pulken geen opwindend voorspel vinden. Dat is jammer. De wereld zou een aangenamere plek zijn mochten ze dat wél vinden. Maar God had blijkbaar andere prioriteiten toen hij Eva uit Adams rib schiep, dan haar te programmeren met een genetisch overdraagbare schimmelfetisj. Niets aan te doen.
Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat vrouwen veelal de minst populaire huishoudelijke taken moeten uitvoeren. Mannen maaien het gazon kort, soppen de wagen. Maar vrouwen moeten smerige onderbroeken wassen, huisdierkots op­ruimen en wc’s schoon schrobben. Een killer in de bedstee. Daarom komt het onderzoeksteam met een gouden tip: klaar alle klussen samen, ook de vieze, dan kan er in bed ook weer geklust worden.
Nu zou ik geen goede journalist zijn, als ik geen diepgravend onderzoek naar deze materie zou verrichten. En dus heb ik de heterokoppels in mijn omgeving eens duchtig aan de tand gevoeld. Dat leverde volgende verrassende, inspirerende en soms zelfs dichter­lijke uitspraken op:
- “Sinds Patrick dagelijks de vloeren dweilt, is het weer lente in mijn schoot.”
- “Wij maken er een wedstrijd van: wie de meeste spaghettisliertjes uit de gootsteen pulkt, mag ­kiezen wat we in bed doen. ”
- “Als Luc de kattenbak verschoont, zijn alle poezen blij.”
- “Het ging een tijd goed, maar als ik Marjan nu voorstel om nog eens samen af te wassen, roept zij boos: vetzak!”
(Deze column verscheen in Het Nieuwsblad / De Gentenaar)

Reacties

Populaire posts van deze blog

OMGAAN MET HOOGSENSITIVITEIT

MARJOLEIN, IJSKONIJN?

PRESENTATOR VAN TEMPTATION (krantencolum)