TEMPTATION ROUTINES

Morgen weer 'Temptation Island' op tv. Dat betekent dat artsen en advocaten zich kwispelend voor het scherm verzamelen. Want zowel in Nederland als in België kijken vooral hoogopgeleide mensen naar het programma. Wegens de erotiek, zeggen experts. Voor zover je dat fantasieloze gewip van Megan erotisch kunt noemen. Maar bovenal zou het om leedvermaak gaan.
Ach, misschien is onversneden nieuwsgierigheid wel de drijfveer. Nieuwsgierigheid naar een leven dat niet het jouwe is, maar had kunnen zijn, als je in andere tijden en omstandigheden was opgegroeid. Een leven waarin je je libido klimop noemt en huilt in de enige zwembroek die je hebt. Een leven waarin je voortdurend “sowieso” en “snap je” zegt, zonder dat iemand je daarom een dreun op je muil verkoopt. Een leven waarin je je halfnaakte billen in andermans gezicht duwt en het dansen noemt. Het had jouw realiteit kunnen zijn.

Eigenlijk blijven de makers van 'Temptation Island' in gebreke. Ze leveren geen accurate documentaire. We krijgen de paringsdans te zien, maar niet de dagelijkse routines. Neem nu de verleiders. Die kerels moeten minstens twee uur per dag trainen om er zo gespierd uit te zien. Waarom zien we hen niet zwoegen bij een minzaam lachend Boeddhabeeld? Waarom zien we de meisjes niet in de weer met hun valse wimpers, make-up en haarstukjes? Verleidster Zwanetta draagt een pruik: het kan niet makkelijk zijn om die op zijn plaats te houden in de zinderende Thaise hitte, tijdens het twerken of na een dronken duik in zee. En waarom zien we niet hoe Tim & co. hun voetballerskapsels dagelijks bijwerken? Zo'n kruinmat à la Tim krijg je niet vanzelf. Bovendien moet er een theorie bestaan over de lijn tussen stoppels en haar: hij begint met scheren daar waar zijn schedel uitstulpt. Eén ding is zeker: er valt nog zo veel te ontdekken.
(Verschenen Het Nieuwsblad / De Gentenaar)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

OMGAAN MET HOOGSENSITIVITEIT

MARJOLEIN, IJSKONIJN?

PRESENTATOR VAN TEMPTATION (krantencolum)