O, MATTHEW! (krantencolumn)


Diep onder de indruk ben ik. Van Matthew, een administratief medewerker uit Amsterdam en verleider op Temptation Island. Niet vanwege zijn breed­geschouderde, getatoeëerde uiterlijk maar omdat hij steeds belooft: “Ik kan een vrouw dingen laten doen waarvan ze niet wist dat ze die kon.” Dat intrigeert me. Mateloos! Ik bedoel: ik ben op een leeftijd dat ik ongeveer weet wat ik kan en wat niet. Maar wie zou ik zijn met Matthew aan mijn zijde?

Wellicht zal ik het nooit weten, want hij is een afgetrainde jongeling van 26 en in zijn ogen ben ik ongetwijfeld een oninteressante, mollige oude doos.

Toch blijft het door mijn hoofd spoken. Wat kan Matthew mij laten doen waarvan ik niet weet dat ik het kan? Hij heeft de kunst van het kussen volledig onder de knie, zegt hij. Ik denk dat ik dat ook al kan. Nee, ik zie ons eerder samen boekhouden: daar sukkel ik vreselijk mee. Maar dankzij Matthew, het administratieve wonderkind, is het een koud kunstje. Ik zie ons samen volleyballen: normaal krijg ik dan de bal tegen mijn hoofd tot ik knock-out ga, maar met hem is het anders. Samen lullen wij over pelletkachels tegen mensen die musicals citeren: smalltalk is plots wél mijn ding. We vouwen origami en dekbedhoezen, met de ons kenmerkende precisie. Lassen auto-onderdelen. En niemand voorspelt het weer zo sexy als ik - met Matthew binnen handbereik.

Had ik hem vroeger maar al gekend. Toen ik een kind was en het leven nog moest beginnen. Waar was Matthew toen ik voor het eerst op het potje moest? Toen ik als enige van de klas mijn veters niet kon strikken? Toen Tamara opzettelijk mijn vinger tussen het deurscharnier kraakte en ik niet kwaad durfde te worden? Toen ik verliefd werd op jongens, en later op mannen, die mij nooit zagen staan?

O Matthew, hoe anders had het allemaal kunnen zijn…


(Mijn column in Het Nieuwsblad / De Gentenaar) 

Reacties

Populaire posts van deze blog

OMGAAN MET HOOGSENSITIVITEIT

MARJOLEIN, IJSKONIJN?

LIEFDE VOOR TRUMP?