DAMIANO IN DE DOUCHE (krantencolumn)


Geef toe, ‘Blind Getrouwd’ begint een beetje te vervelen. Het derde seizoen van het tv-programma is weer hetzelfde: mensen die elkaar niet kennen en het moeilijk vinden om alleen te zijn, trouwen met elkaar en vinden dat ook moeilijk. Al zijn ze wel gekoppeld door de wetenschap, en dat kan niet iedereen op café zeggen.
Maar wie naar ‘Blind Getrouwd’ kijkt, bouwt toch een band op met de deelnemers. Je ziet hen slapen, eten, huilen en zeuren, en je voelt je ook met hen getrouwd. Niet dat jullie bij elkaar passen, maar het is vertrouwd. En hoeveel mensen blijven niet samen omdat ze het onbekende vrezen?
Ik volg alle afleveringen. Ik wil weten of de afstandelijke Damiano nu eindelijk zijn onzekere Wendy eens stomend tegen een boom zal nemen. Want zij vindt zijn lijf zo mooi en ik gun het haar. Inclusief zweetdruppeltjes die op zijn giga borstspieren parelen. Ik kijk omdat ik hoop dat Mike leert luisteren, zodat Marjolein ook wat mag zeggen. Ik kijk zelfs om Frie en Toon kaas te zien eten, want dat lusten ze allebei zo graag (die verdraaide wetenschap toch!), en hun geluk maakt mij gelukkig.
Toch vind ik het oersaai. Als ik zelf slaap, eet, huil en zeur is dat immers ook slaapverwekkend. Gelukkig stelt het College van Procureurs-Generaal zich nu grote vragen bij het programma. “Het huwelijk is een instituut, geen spel of weddenschap”, klinkt het. Mogelijk zijn al die blinde trouwerijen volstrekt illegaal. En daarin schuilt een gloednieuw format, dat weleens beduidend spannender zou kunnen zijn. ‘Blind Gearresteerd’, over nietsvermoedende, eenzame singles die trouwen en in de gevangenis belanden. Beeldt u zich de voice-overs eens in!
“Frie ontdekt dat de cipier ook geen witloof lust.”
“Mike krijgt stevig op zijn bakkes omdat zijn celgenoot vindt dat hij te veel kletst.”
“Damiano laat de zeep vallen in de douches.”

(deze column verscheen in Het Nieuwsblad /De Gentenaar)

Reacties

  1. Hahaha! Ik moest echt hardop lachen toen ik het einde las! :-)) Fleur, ik heb je boek 'Leven zonder filter' gekregen voor mijn verjaardag van een vriendin van me. Ik ben 32 jaar en ik vind zo moeilijk mijn draai in de maatschappij. Je boek troost me en geeft me ook kracht om eindelijk mijn hart te volgen. Dank je! Groetjes, Jannicke

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

OMGAAN MET HOOGSENSITIVITEIT

MARJOLEIN, IJSKONIJN?

PRESENTATOR VAN TEMPTATION (krantencolum)