MUIZENISSEN (krantencolumn)

Julie Bakker, een Belgische onderzoekster, werkt aan een lustmedicijn voor vrouwen. Vooralsnog krijgen vrouwen met een te laag libido testosteron toegediend. Dat veroorzaakt meer zin, maar ook baardgroei en een lage stem. Niet fijn voor de vrouw in kwestie. Ook niet voor haar partner, die plots een opgewonden Sinterklaas in bed aantreft.
Bakker acht het echter mogelijk dat het hormoon kisspeptine - what’s in a name - wonderen verricht. Zij voerde proeven uit bij muizen en ontdekte twee reacties. De vrouwelijke muizen werden sterk aangetrokken door mannelijke feromonen én zij namen de juiste houding aan om het mannetje te ontvangen.
Ik kan mij voorstellen dat deze berichtgeving sommige mannen - niet allemaal - het hoofd op hol brengt. Wellicht zien zij voor zich hoe die muizinnen transformeren in heuse lustmachines, kleine slettebakjes, met hun tongetjes uit hun kwijlende bekjes, het achterste obsceen hoog in de lucht. Dat schept nogal wat verwachtingen. Terwijl het vooralsnog onzeker is of het hormoon dezelfde uitwerking zal hebben op vrouwen, en of de oorzaak van hun lage libido louter fysiek is. Seksuologe Rika Ponnet vatte het alvast treffend samen: “Vrouwen zijn ook geen muizen, hé.” Ik denk dat sommige mannen - sommige! - dat toch écht niet uit het oog mogen verliezen.
Daarnaast is mij onduidelijk of het onderzoek rekening houdt met het madonna-hoer-complex en men de nodige waarschuwingen op de ‘vrouwenviagra’ zal vermelden. Sommige mannen - niet allemaal - zouden de voorkeur geven aan een kuise moeder-van-hun-kroost en de ‘muizenissen’ liever overlaten aan hun ongeremde minnares(sen). Zal het lustmedicijn dra talloze echtscheidingen veroorzaken? Of zoals één mannetjesmuis naar verluidt al piepte: “Man, wat zou ik graag alleen in mijn hol liggen met een brok kaas.”

Reacties

Populaire posts van deze blog

OMGAAN MET HOOGSENSITIVITEIT

MARJOLEIN, IJSKONIJN?

PRESENTATOR VAN TEMPTATION (krantencolum)