GOEDE VOORNEMENS (krantencolumn)

Het is weer zover. Mensen informeren naar je goede voornemens. Ik ben niet goed in die gesprekken. Want ik blijf gewoon leven zoals ik al jaren leef: ik werk aan mezelf en tracht constructieve keuzes te maken. En ik ga regelmatig op mijn bek en leer daaruit. Of zoals Confucius al zei: onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen, maar dat we telkens als we struikelen weer opstaan. Dat is echter niet het antwoord dat de meeste mensen verwachten als ze naar je goede voornemens polsen. Blijkbaar is het de bedoeling dat je kiest uit één of meerdere van volgende opties:
a) minder drinken (maar niet stoppen, want dat is ongezellig)
b) afvallen (niet te veel, dan voelen anderen zich dik)
c) meer bewegen (maar geen yoga, want dat is voor hipsters met poké bowls)
d) stoppen met roken (daar scoor je altijd mee)
e) gezonder eten (maar wel nog gluten, anders ben je een quinoa-trut)
Helaas worden de nieuwjaarsgesprekken zo erg voorspelbaar. En wie op voorhand weet wat er gezegd zal worden, wordt niet uitgenodigd om na te denken. Zo komen we geen stap vooruit. Hoog tijd dus om minder gangbare voornemens te formuleren. Ik heb er alvast enkele opgelijst, maar vult u gerust zelf aan.
1) In 2018 post ik geen foto’s meer van mijn lunch op de sociale media, maar ga ik gewoon op straat hard roepen wat ik net gegeten heb.
2) In 2018 doet mijn kleuter het huishouden, want uit een TED-talk blijkt dat dat kinderen later succesvoller maakt.
3) In 2018 ga ik in mijn #metoo-T-shirt naar het slotdeel van ‘Vijftig Tinten Grijs’ kijken, die film over een grensoverschrijdende klootzak, maar hij mag het want hij is rijk en knap.
4) In 2018 waag ik mij weer aan de politiek incorrecte grap, want ik ben tegen humour shaming.
5) In 2018 neem ik nog meer selfies omdat anderen gelukkig worden van mijn hoofd.
6) Als ik iemand in 2018 vraag hoe het gaat, zal ik naar het échte antwoord luisteren.


(Krijg je graag een seintje als mijn volgende column online staat? Abonneer je dan bovenaan op deze blog. Inschrijven is even makkelijk als uitschrijven.)

Reacties

Populaire posts van deze blog

OMGAAN MET HOOGSENSITIVITEIT

MARJOLEIN, IJSKONIJN?

PRESENTATOR VAN TEMPTATION (krantencolum)