BAARDEN AAIEN (krantencolumn)

In de Britse stad Leicester opent een pop-upbar waar je op de tonen van zachte lounge­muziek de baarden van de werknemers mag strelen. Dat zou een bijzonder relaxerend effect hebben. Bezoekers van de pop-upbar betalen 5 pond voor 5 minuten en moeten op voorhand reserveren.
Voor alle zekerheid heb ik even uitgetest of baarden strelen werkelijk zo ontspannend is. Want het zou zonde zijn als u meteen een tripje naar Leicester boekt terwijl het allemaal onzin is. Nu mocht ik in het verleden reeds ervaren dat het strelen der baarden effectief gelukkig maakt. Zo ging ik ooit koffiedrinken met iemand van de VRT-nieuwsdienst, en die vertelde me dat hij zijn baard elke dag met een geurige pommade verzorgde. Terwijl hij dat zei, streelde hij zijn kintapijt uitvoerig en grijnsde hij zelfvoldaan. Die man zag er zo gelukkig uit! Misschien was het de bedoeling dat ik zijn baard ook aaide, of er even aan rook, maar dat deed ik niet. Een gemiste kans zo blijkt nu, want het had mij kunnen ontspannen én bovendien had ik kunnen ­onderzoeken of hij daar ook ontspannen (of zelfs opgewonden) van werd. Wat zou verklaren waarom mannen in eerder genoemde pop-upbar wensen te werken.

Intussen heb ik mijn schade ingehaald. Gezien ik gevoelig ben voor kerststress - verplichte feesten, conversaties, eten en speuren naar originele cadeaus in overbevolkte winkelcentra - waren de afgelopen dagen uiterst geschikt voor het ontspannende streelexperiment. ­Bovendien bracht mijn nicht haar nieuwe vriend mee naar het kerstfeestje: een Brit met een volle baard! Helaas bleek onopvallend van onder het tafelkleed naar zijn baard tasten toch erg stresserend, en vervolgens betrapt worden bezorgde me zowat een hartaanval. Toen ik toch zijn toestemming kreeg om zijn baard te strelen (mijn nicht ging boos in de auto wachten) bleek dat helaas een onprettige bezigheid. Het ­kriebelde en vooral: het was veel te intiem. Naderhand stak hij wel tevreden een sigaret op.

Reacties

Populaire posts van deze blog

OMGAAN MET HOOGSENSITIVITEIT

MARJOLEIN, IJSKONIJN?

PRESENTATOR VAN TEMPTATION (krantencolum)