MANNENKOLONIE

Op Nieuwsblad.be kon u een onthutsende getuigenis lezen: gedurende 10 jaar verstopte ene Malcolm Applegate (62) zich in de bossen om te ontsnappen aan het gezeur van zijn vrouw. Op een dag verdween Malcolm zonder een woord te zeggen. Iedereen geloofde dat hij dood was. Maar na al die jaren in de bossen, nam Malcolm toch contact op met een daklozenorganisatie, die hem aan een nieuwe thuis hielp. Nu deelt hij zijn verhaal met de mensheid.
Het zou me niet verbazen als deze getuigenis veel in gang zet. Dat er straks wereldwijd mannen (met lange baarden en blaadjes in hun verwarde haardos) opduiken die toegeven dat ze niet dood zijn, maar gewoon in de bossen wonen omdat hun vrouw zo zeurt. Voor je het weet gaan ze er massaal over tweeten, met hashtag #butmetoo. Sommigen zullen zelfs geïnterviewd worden op tv: je zal zien hoe ze naar de bemoste boomtak grijpen die ze zelf hebben meegebracht, om steun uit te putten op moeilijke momenten.
Natuurlijk gaan heel wat vrouwen zich verzetten: “Waar komen al die mannen plots vandaan met hun slachtofferverhalen?” Uit het bos, tiens. “Maar waarom spreken ze nu pas?” Omdat ze eerder niet durfden, ze hadden iemand als Malcolm nodig om moed te verzamelen. Er wordt nog te vaak gelachen met mannen die de dupe zijn van vrouwengezeur. Dan doen ze hun beklag op café, maar wuift de gezette barjuffrouw schuddebuikend hun gevoelens weg: “Manneke, overdrijf toch zo niet.” Dat is een spijtige zaak, want deze mannen hebben juist andere vrouwen nodig.
Vrouwen die hun medezusters ferm toespreken en wakkerschudden: “Ge moogt niet zo veel zagen, dat is respectloos, en niet meer van deze tijd.” Vrouwen die alle slachtoffers van wijvengezaag een riem onder het hart steken. Want, arme mannen, er bestaan nog goede vrouwen, die het beste met jullie voorhebben. Al zal je ze in de mannenkolonie in het Zoniënwoud wellicht niet tegen het lijf lopen.
(Mijn column, vandaag in Het Nieuwsblad/ De Gentenaar)

Reacties

Populaire posts van deze blog

OMGAAN MET HOOGSENSITIVITEIT

MARJOLEIN, IJSKONIJN?

PRESENTATOR VAN TEMPTATION (krantencolum)